Monte Sahaja – Karma Jóga Program

 
“Nem azért jöttünk Monte Sahajára hogy ‘zölden (egészségesen) éljünk’. 
Nem azért jöttünk ide, hogy új ideológiába kezdjünk.

A Szabadságért jöttünk ide.”

~ Mooji

montesahaja1

 
Ez a videó bemutatja a Sahajai mindennapi élet hangulatát, valamint azon néhány tevékenységet, amivel a Széva Program (Karma Jóga Program) résztvevői foglalotoskodtak a 2012-es júliusi elvonulás után, valamint bemutatja azon állapotokat, ahonnan az Ashram fejlesztése és folyamatos építése kezdődött évekkel ezelőtt.

Ha hajlandó vagy és készen állsz arra, hogy ‘szerzetesként’ élj: takaríts, főzz, szeletelj, cipekedj, áss, pihenj, koszolódj, egyszerűen étkezz, élvezd a gyönyörű természetet, izzadj, lazulj, szembenézz démonjaiddal, s jelen légy Szatszangon, akkor… gyere!

Mooji üzenete: “Ne barátkozás, partnerkeresés, lógás miatt, vagy azért gyere Monte Sahajára, hogy ‘megúszd az egészet’. Gyere egyedül a szabadságért!”

 A Széva egy szanszkrit szó, jelentése “feltétel nélküli szolgálat”.

 

 
mooji4Srí Mooji szívből öleli azokat, akik az Igazságban kapcsolódnak hozzá. Valaki személyesen, Szatszangon találkozik vele a világ különböző részein, valaki az internet kínálta élő adásokon és videókon keresztül.

Sokan szeretnének jönni Monte Sahajára, hogy találkozzanak Srí Moojival. Jelenleg mindenki, aki Monte Sahajára jön, részt vesz a Karma Jóga programban. Erről olvashatsz most.

A gyakorlati megvalósítás szintjén vannak kihívások Monte Sahaján, ami miatt nem tudjuk lehetővé tenni azon emberek elszállásolását, akik csak a Szatszang és az Elvonulások miatt szeretnének itt lenni. A domborzati viszonyok dombok és völgyek sokaságával kihívást jelentenek. Az életkörülmények kényelmesek, de nagyon egyszerűek.

És ami a legfontosabb, mindig előre jelentkezned kell Monte Sahaja látogatásához, mivel Monte Sahaja nem egy ‘beugrok’ jellegű hely.

Mi az a Karma Jóga?


A “Karma Jóga” szószerinti fordítása: “az egység cselekedeten keresztüli útja”. Egyik módja a haladásnak és cselekvésnek, amiben az öncélú és egoista vágyaktól és szándéktól mentes cselekvésen keresztül a felismerés felé irányítja magát az ember. A Bhakti Jóga és a Karma Jóga Srí Mooji tágabb nem-kettős tanításain belül felkarolt és gyakorolt utak. A Karma Jóga a Szatszang gyakorlati oldalát szolgálja, és Srí Mooji lényegi tanításával és útmutatásával együtt visz előre az önvizsgálaton keresztül.

montesahaja-teamSrí Mooji a Karma Jógával kapcsolatban ezt mondja: “A Karma Jóga az énközpontúságtól, önös motivációtól vagy cselekedetektől mentes tetteket jelenti. Az ily módon és ezen hozzáállással elvégzett munka egy eszköz az Önvalóra való ráismeréshez.”

A Karma Jógát a “szeretet tettekben” kifejezéssel is illetik. Ez az élet természetes jógája, ahol dolgozol, megosztasz, és az egós identitástól és szándéktól mentesen élsz. Ez a leginkább pozitív hozzáállás, mely biztosítja az egészséges és harmonikus életet.

Bárki, aki Monte Sahaján tartózkodik, csatlakoznia kell a Karma Jóga programhoz, ezáltal a szellemi, testi és lelki hozzájárulásával részt vesz az Ashram életében és kialakításában. Minden látogató és a hosszú távú karma jógik is részt vesznek a központ szolgálatában.

Mindenkinek szükséges hozzájárulnia a Karma Jógához napi 8 óra aktivitással. Valamint 100%-ig a Szatszangodban kell időznöd! Csak ezzel a mély lelki elhivatottsággal rendelkezők jelentkezzenek a Monte Sahajai programban való részvételre.

Felhívjuk figyelmedet, hogy a Karma Jóga Program nem egy ételért és szállásért való csereszolgálat. Mindenki, aki részt vesz benne, pénzzel is hozzájárul az ottlétéhez – az árak függnek a szálláshely fajtájától és a tartózkodás időtartamától.

Nagyon rugalmasak is vagyunk itt Monte Sahaján, haladás közben mindig visszatekintünk és tanulunk, hogy minden pillanatban igazak lehessünk.

Egy átlagos nap Monte Sahaján

 

 montesahaja306:00 – 07:00                           Csendes Ülés (több lehetőség)

07:00 – 08:00                            Reggeli

08:15 – 08:30                            Lord Aarti

08:30 – 12:30                            Karma Jóga program  (a pontos menetrend a feladatodtól függ)

12:30 – 13:30                            Ebéd

14:00 – 18:30                            Karma Jóga program  (a pontos menetrend a feladatodtól függ)

18:30 – 19:30                            Vacsora

19:45 – 20:00                            Guru Aarti

20:00 – 22:00                            Esti program

22:00                                         Lámpaoltás

(a program változhat)

Javasoljuk, hogy tanulmányozd A Mooji Ashram Irányelveit; nyomtasd ki és tartsd magadnál. Az élet minden területén segíteni fognak. Valamint javasoljuk, hogy olvass Moojival való igaz kapcsolatodról. (Alább találod…)

A Mooji Ashram Irányelvei

 
Íme tizenegy elv közvetlenül Srí Moojitól. 
A Srí Mooji mellet való élet és munka lehetővé tette hogy megfelelően értékeljük ezeket az elveket. Úgy érezzük igen átfogóak és szolgálják azt aki az Igazság útját járja.

Törekedj a Megszabadulás elérésére.

Folyamatosan vizsgálódj az Önvaló természetében.

Kezelj mindenkit szeretettel és tisztelettel.

Pihenj, de ne légy tétlen.

Tudd és emlékezz rá, hogy a fegyelem az igaz megszabadulást szolgálja.

Ne pazarold az időd. Az időd legyen a Szabadságért.

Ne ítélkezz és ne pletykálj.

Ne szocializálódj.

Ne lopj és ne pazarolj.

Minden, a megfelelő hozzáállással vállalt feladat hozzájárul a megszabaduláshoz.

Mondd szüntelenül a létezésnek, “köszönöm”; tartsd szíved hálával tele.

Mondj “IGEN”-t teljes szíveddel az igazságra.

Becsüljük és támogatjuk ezen elveket.

Igaz kapcsolatod Moojival

 
Sri Mooji kapcsolata veled és mindenki mással csakis a szabadságon alapszik. Egyáltalán nem érdekli semmilyen személyes kapcsolat fenntartása vagy személyes történet bárkivel, még azokkal sem, akik az Ő közelségében dolgoznak. 

Ha tiszteled magadban a szabadság iránti célodat, akkor anélkül hogy próbálnád, felkelted majd figyelmét. De ha figyelmed másfele jár, meg sem fog látni. Monte Sahaja nagyban támogatja ezt a szándékot.

Bár Srí Mooji meleg és nyitott mindenki felé és számára, kérünk, ne értelmezd félre, és ne akarj társadalmilag a barátja lenni. Azokkal, akik nyitottak és az igazság felé fordultak, a Mester könyörtelen (nem tolerálja tovább az egójukat, mintegy ’gyorsítva’ ezzel megszabadulásukat). Megtiszteltetés és kiváltság ily módon a Mesterrel lenni. Ösztönzünk, hogy élj ezen lehetőséggel, és Légy Itt teljes szíveddel Monte Sahaján Srí Moojival. Ily módon Megszabadulásod a küszöbön áll.

Lehetöségek a Karma Jóga programban való részvételre

  
Minden, ami Monte Sahaján történik, legyen az főzés, takarítás vagy építkezés, Mooji Szatszangjainak támogatásáért történik. A Karma Jóga egy egyedülálló lehetőség a Szatszang megosztására a Szanghával Monte Sahaján, mialatt képességeiddel hozzájárulsz az ott éppen alakuló projekthez.

– AV (Hang és Videótechnika)
– Könyv & zenei anyagok kiadása, forgalmazása
– Tervezö-Építö és Ács Csapat (beleértve a villanyszerelési, víz- és gázvezeték szerelöi feladatokat)
– Vendéglátás
– Háztartás
– Informatika
– Konyha
– Területrendezés, területgondozás
– Egészségügyi ellátás
– Mooji TV weboldal & szolgálatásai
– Zenei elöadások
– Gépész
– Irodai és jogi feladatok
– Beszerzés
– Fényképezés
– Szangha Bolt & termékei

Több infó a pozíciókról, és jelentkezés részletei angolul a mooji.org nemzetközi honlapon.

Visszatekintés

 
Ez a lakókocsi volt az irodahelyiség az első évben. Innen szervezte a Szangha az intenzív Szatszangokat és elvonulásokat, alkotta meg Monte Sahaja építési terveit, futtatta a Mooji.org honlapot, szerkesztette a Szatszangok anyagát a könyvekhez, Youtubehoz és hanganyagokhoz, itt adott Mooji Skype Szatszangokat valamint innen oldották meg a Szatszangok világszintű közvetítését.

Időnként emberpróbáló helyzet, ugyanakkor humoros is ilyen helyen dolgozni. A komikus videó kicsit túlzás persze, de nem áll messze az igazságtól, a Monte Sahajai iroda kezdeti munkakörülményeitől.

Comments are closed